Canada confirmă: Site-ul serviciului de imigrări, blocat de sute de mii de oameni, în ziua alegerilor din Statele Unite

de G.S.    |    10 Noi 2016   •   22:39
Canada confirmă: Site-ul serviciului de imigrări, blocat de sute de mii de oameni, în ziua alegerilor din Statele Unite

Site-ul de internet al serviciului canadian de imigrări părea să nu facă faţă suprasolicitării marţi, în timp ce şansele candidatului republican Donald Trump de a câştiga preşedinţia SUA erau în creştere, relatează Reuters.

Mai mulţi utilizatori din Statele Unite, Canada şi Asia au primit mesaje de eroare internă a serverului la încercarea de a accesa http://www.cic.gc.ca/.

Înainte de ziua alegerilor, mulţi americani ameninţau că vor emigra dacă Trump este ales preşedinte. Pentru mulţi era evident o glumă, dar ideea a fost preluată de mai multe comunităţi canadiene.

Insula Cape Breton din Atlantic s-a proclamat încă din februarie ca refugiu liniştit în caz că omul de afaceri republican ajunge la Casa Albă.

Joi, oficialii canadieni au confirmat că a existat un val de americani care au încercat să acceseze site-ul, element care a dus la blocarea acestuia, conform Gizmodo.

Conform CBC, peste 200.000 de oameni au încercat să acceseze site-ul în noaptea alegerilor din Statele Unite.

Dintre aceștia, 100.000 încercau să acceseze din Statele Unite. Pentru comparație, în urmă cu o săptămână, au fost înregistrați 17.000 de oameni în vizită pe site.

Parteneri
x close