Antena 3 CNN Externe Canada, primele BOMBARDAMENTE în Irak contra teroriştilor de la Stat Islamic

Canada, primele BOMBARDAMENTE în Irak contra teroriştilor de la Stat Islamic

Canada, primele BOMBARDAMENTE în Irak contra teroriştilor de la Stat Islamic
Sursa foto: Foto: luchtzak.be
de M.Z.    |    03 Noi 2014   •   07:11
Forţele armate canadiene au făcut bombardat duminică, pentru prima dată, în Irak contra poziţiilor deţinute de grupării jihadiste Statul Islamic (SI), în cadrul operaţiunilor coaliţiei internaţionale, a anunţat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson.
 
Avioane de tip "F-18 canadiene au efectuat primele lor lovituri", duminică, în regiunea Fallujah situată în centrul Irakului, a precizat ministrul, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
"Două F-18 au atacat obiective (ale SI) utilizând bombe de 250 de kilograme ghidate cu laser", a adăugat demnitarul canadian.
 
Rob Nicholson nu a oferit detalii despre "pierderile cauzate" de bombardamente, menţonând că marţi vor fi făcute precizări în acest sens.
 
După exerciţiile de recunoaştere din ultimele două zile, Canada a procedat la primele sale tiruri după ce, pe 30 octombrie, s-a alăturat pe teren forţelor coaliţiei conduse de Statele Unite.
 
"Misiunea cu o durată de aproape patru ore a inclus şi o alimentare în zbor" cu ajutorul materialelor canadiene după care toate avioanele s-au întors fără incidente la baza lor din Kuweit, a adăugat ministrul Apărării.
 
Pe lângă loviturile canadiene din regiunea Fallujah, în ultimele 48 de ore avioanele coaliţiei au bombardat în cinci rânduri poziţii ale SI din jurul oraşului Kobane, în Siria.
 

×
Subiecte în articol: Canada Irak Stat Islamic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close