Antena 3 CNN Externe Canada ridică nivelul de alertă privind riscul unor atentate

Canada ridică nivelul de alertă privind riscul unor atentate

Canada ridică nivelul de alertă privind riscul unor atentate
Sursa foto: Foto:enca.com
22 Oct 2014   •   08:09

Nivelul de alertă privind riscul unor acţiuni teroriste în Canada a fost ridicat "de la scăzut la mediu", a anunţat marţi Ministerul federal pentru Securitate Publică, după ce un militar a fost ucis de un bărbat "radicalizat" de idei islamiste, informează AFP.
   
Scara riscurilor nu este cunoscută public, fiind prezentată drept "un instrument intern care permite organizaţiilor de securitate să informeze în legătură cu nivelul ameninţării în Canada", a declarat Jean-Christophe de Le Rue, un purtător de cuvânt al ministrului pentru Securitate Publică Steven Blaney.
   
"Decizia de a ridica acest nivel este legată de creşterea în ansamblu" a conversaţiilor organizaţiilor islamiste radicale, cum ar fi grupările Statul Islamic (SI), al-Shabaab din Somalia sau Al-Qaida, a adăugat el.
   
Prin ridicarea cu o treaptă a acestui nivel de alertă, Canada apreciază că "un individ sau o grupare din Canada sau din străinătate are intenţia şi capacitatea de a comite un act terorist", potrivit sursei citate.
   
Această decizie a fost luat după ce un tânăr din Quebec, în vârstă de 25 de ani, a lovit luni mortal cu maşina un militar, înainte de a fi împuşcat de poliţie, pentru o faptă calificată drept act terorist de către Guvernul canadian.
   
Purtătorul de cuvânt al lui Blaney a precizat că ridicarea nivelului de alertă "nu reiese dintr-o ameninţare precisă".
 

×
Subiecte în articol: Canada atentate atentate teroriste
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close