Antena 3 CNN Externe Canada. Un avion s-a prăbuşit încercând să stingă un incendiu. Doi oameni au murit

Canada. Un avion s-a prăbuşit încercând să stingă un incendiu. Doi oameni au murit

Canada. Un avion s-a prăbuşit încercând să stingă un incendiu. Doi oameni au murit
02 Aug 2010   •   17:32

Tragedie în Canada. Doi oameni au murit după ce avionul pe care îl pilotau s-a prăbuşit în timp ce încercau să stingă un incendiu de pădure. Se pare că unul dintre motoare a luat foc după ce aparatul de zbor s-a apropiat prea mult de flăcări.

Avionul zbura la numai 50 de metri deasupra solului. O manevră riscantă, dar necesară pentru stingerea rapidă a incendiilor care luau amploare în vestul Canadei.

?Părea că este prea aproape de foc, chiar deasupra fumului. Mi s-a părut că aripa stânga a luat foc şi avionul a intrat în spirală?, povesteşte un martor.

Cei doi piloţi aveau 58 şi 36 de ani, cu mulţi ani de experienţă în aviaţie.

?Lucrau la un focar nou, nu era nimeni la faţa locului. Aeronava în timpul unei survolări s-a izbit de pământ?, explică Rick Pedersen, vicepreşedinte Conair.

Colegii piloţilor spun că o defecţiune a avionului ar fi putut provoca tragedia, pentru că piloţii erau prea experimentaţi să facă o astfel de greşeală.

Zeci de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars în Canada din cauza valului de căldură care a lovit vestul ţării. Sute de pompieri se luptă cu flăcările de mai bine de o săptămână.

 

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close