Antena 3 CNN Externe Canalele naționale de televiziune din Ucraina se vor combina într-o singură platformă. Decretul semnat de Zelenski

Canalele naționale de televiziune din Ucraina se vor combina într-o singură platformă. Decretul semnat de Zelenski

Invocând legea marțială, președintele Ucrainei semnează un decret pentru a combina canalele naționale de televiziune într-o singură platformă.

Canalele naționale de televiziune din Ucraina se vor combina într-o singură platformă. Decretul semnat de Zelenski
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Mar 2022   •   11:26

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care toate canalele naționale de televiziune trebuie să se reunească într-o singură platformă. Liderul de la Kiev a invocat  importanța unei ”politici unificate de informare” conform legii marțiale, a anunțat biroul său într-un comunicat duminică, scrie Reuters.

Canalele media private ucrainene au continuat să funcționeze de la începutul invaziei ruse a Ucrainei din 24 februarie. Anunțul decretului, făcut pe site-ul prezidențial, nu a precizat cât de repede va intra în vigoare noua măsură.

În dimineața zilei de duminică, președintele ucrainean a transmis un nou mesaj emoționant pe rețelele de socializare. El a precizat că atacul susținut al Rusiei asupra orașului asediat Mariupol este un ”act de terorism” care va rămâne în istorite.

Zelenski s-a adresat poporului, spunându-le că negocierile cu Rusia nu sunt „simple sau plăcute, dar necesare”: ”Ucraina întotdeauna a dorit o soluție pașnică. Suntem intersați de pace acum.”

Acesta a explicat că Rusia continuă „să trimită oameni pentru a se sacrifica” în timp ce a vorbit despre lupta din apropierea localității Ciornobaiivka. Acolo, forțele ucrainene au reușit să-și apere pozițiile și au învins de șase ori armata rusă.

„În locuri unde se dau lupte crâncene, trupurile soldaților ruși s-au adunat de-a lungul liniei noastre de apărare. Nimeni nu adună cadavrele”, a adăugat.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close