Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care cancelarul Austriei s-a dus la Moscova, la întâlnirea cu Vladimir Putin

Motivul pentru care cancelarul Austriei s-a dus la Moscova, la întâlnirea cu Vladimir Putin

Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer la Moscova, unde se întâlnește cu președintele Vladimir Putin, are scopul de a i se prezenta liderului rus adevărul despre războiul din Ucraina.

Motivul pentru care cancelarul Austriei s-a dus la Moscova, la întâlnirea cu Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2022   •   13:25

Precizarea a fost făcută de ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, citat de Reuters.

''Contează să fii față în față și să îi spui care este realitatea: aceea că acest președinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral'', a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, desfășurată la Luxemburg.

''Ar trebui să fie în interesul lui Putin faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important și avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieţi'', a adăugat Schallenberg.

Cancelarul austriac (foto) este primul lider european care se întâlnește față în față cu Vladimir Putin, de la debutul invaziei ruse în Ucraina, în data de 24 februarie.

Deplasarea la Moscova vine după vizita pe care Karl Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Nehammer intenționează să menționeze la Kremlin ''crimele de război'' de la Bucha, unde s-a deplasat personal, precum alți lideri occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a Alianței Nord-Atlantice, NATO.

Viena a denunţat invazia rusă din Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomați ruşi.

×
Subiecte în articol: Karl Nehammer Vladimir Putin Moscova Bucha
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close