Antena 3 CNN Externe Austria, acuzații grave cu privire la vaccinurile anti-COVID

Austria, acuzații grave cu privire la vaccinurile anti-COVID

Cancelarul austriac Sebastien Kurz acuză o repartizare inegală a serurilor disponibile în Europa, după ce ar fi existat negocieri de culise între producători și autoritățile fiecărui stat UE.

Austria, acuzații grave cu privire la vaccinurile anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    12 Mar 2021   •   16:49

"Exista indicii potrivit carora a existat o instanta, un bazar unde au fost incheiate acorduri suplimentare intre state membre si firme farmaceutice", a declarat Sebastian Kurz. Cancelarul a precizat că a împărtasit aceste informații cu liderii belgian, grec, polonez, sloven și ceh.

"Mulți nu și-au crezut urechilor, deoarece acest lucru contrazice clar obiectivul politic al UE" privind o repartiție echitabilă", a mai spus Kurz. Acesta susține că este nevoie de o transparență totală în privința contractelor privind distribuirea contractelor.

"Trebuie sa aflam cine a semnat contractele", a spus Kurz care a dezvăluit și că Malta ar primi "pana la de trei ori mai multe doze pe locuitor decat Bulgaria" până în vară. Și Olanda ar fi, de asemenea, favorizată, cu "de două ori mai multe doze decât Croația până la finalul lui iunie".

Uniunea Europeana a apărat însă mecanismul actual.

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close