Cancelarul german Angela Merkel, avertisment dur pentru Donald Trump

14 Ian 2017   •   19:22
Cancelarul german Angela Merkel, avertisment dur pentru Donald Trump

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă în legătură cu riscul tendinţelor protecţioniste manifestate de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi a adus ca exemplu în acest sens criza financiară din 2008, transmit AFP şi Reuters.

''Răspunsul la criza financiară nu a fost unul bazat pe izolare, ci un răspuns care s-a bazat pe cooperare, pe reguli comune de funcţionare, inclusiv pentru pieţele financiare'', a spus Angela Merkel într-o conferinţă de presă la finalul unei reuniuni a conducerii partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), desfăşurată la Perl, în vestul Germaniei.

''Convingerea mea profundă este aceea că există mai multe avantaje dacă avansăm împreună decât atunci când fiecare îşi soluţionează problemele de unul singur; sunt absolut convinsă de asta, este atitudinea mea constantă'', a indicat şefa guvernului de la Berlin.

Donald Trump a ameninţat că va adopta măsuri protecţioniste contra importurilor din China şi Mexic şi şi-a atribuit deja un prim succes cu decizia concernului auto Ford de a renunţa la construirea unei noi uzine în Mexic.

Întrebată când se va întâlni prima dată cu noul preşedinte al Statelor Unite, Angela Merkel a răspuns că acest lucru ar putea avea loc la summitul G-7 (SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada), care va avea loc în luna mai în insula italiană Sicilia. În luna iulie, Germania va găzdui un summit G-20.

Parteneri
x close