Antena 3 CNN Externe Candidat din Partidul Republican, arestat pentru participarea la insurecția de la Capitoliu

Candidat din Partidul Republican, arestat pentru participarea la insurecția de la Capitoliu

FBI a arestat un candidat republican la funcția de guvernator al statului Michigan din SUA și i-a percheziționat acestuia locuința, într-o investigație legată de atacul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, când mii de adepți ai lui Donald Trump au încercat să oprească prin violență învestirea președintelui Joe Biden.

Candidat din Partidul Republican, arestat pentru participarea la insurecția de la Capitoliu
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    10 Iun 2022   •   08:52

La adresa lui Ryan Kelley (foto) au fost formulate patru acuzații legate de violențele de la sediul legislativului american, între comiterea de acte de huliganism.

Membrii comitetului său de campanie nu au comentat imediat arestarea politicianului și acuzațiile formulate la adresa acestuia.

În vârstă de 40 de ani și de profesie agent imobiliar, Kelley a confirmat că a fost la Washington pe 6 ianuarie, dar a negat că s-a implicat în activități ilegale.

El este unul dintre cei cinci republicani care participă la scrutinul primar din august, concurând pentru a primi nominalizarea de a candida împotriva lui Gretchen Whitmer, actualul guvernator democrat, la alegerile din luna noiembrie. 

Arestarea lui Kelley a avut loc cu doar câteva ore înainte ca o comisie a Congresului, care investighează evenimentele din 6 ianuarie 2021, să deschidă prima dintr-o serie de cel puțin șase audieri publice.

Presa internațională relatează că FBI, poliția federală americană, a primit indicii privind participarea politicianului republican la atacul asupra sediului legislativului american.

Politicianul a spus că acuzațiile sunt formulate de "fasciști din Partidul Democrat"

Între aceste indicii, se numără fotografii care îl plasează pe Kelley în zona protestelor violente. 

El pare să filmeze mulțimea care agresează și împinge ofițerii Poliției Capitoliului și care escaladează apoi elementele arhitecturale ale clădirii Congresului.

FBI are, de asemenea, date despre prezența lui Ryan Kelley la un protest intitulat "Stop the Steal" ("Opriți furtul"), care i-a reunit pe cei ce au aderat la acuzațiile false conform cărora alegerile prezidențiale din  SUA, din 3 noiembrie 2020, au fost fraudate, iar Donald Trump este adevăratul câștigător.

Anul trecut, Kelley a spus că afirmațiile conform cărora el ar fi forțat intrarea în Congres pe 6 ianuarie sunt "calomnii formulate de fasciști din Partidul Democrat".

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close