Antena 3 CNN Externe Un candidat prezidențial a căzut cu elicopterul în munți. Ce le-a transmis salvatorilor din Panama

Un candidat prezidențial a căzut cu elicopterul în munți. Ce le-a transmis salvatorilor din Panama

Un candidat la președinția statului Panama a lansat un apel dramatic la ajutor după ce elicopterul său s-a prăbușit în junglă.

Un candidat prezidențial a căzut cu elicopterul în munți. Ce le-a transmis salvatorilor din Panama
Sursa foto: Twitter @radiopanama
de Adrian Iclozan    |    11 Aug 2022   •   16:49

Dimitri Flores a postat secvența video în care relatează că, în urma prăbușirii, există supraviețuitori răniți, relatează BBC.

"Frate, am avut un accident în munți, la 1.400 de metri altitudine.

Avem răniți cu mâni și picioare rupte. Suntem șase.

Trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu că suntem în viață", spune Flores, în timp ce în spatele lui se vede epava elicopterului în frunzișul des.

El a furnizat o localizare aproximativă a prăbușirii, fără a menționa cauza acesteia.

Într-un alt material video, politicianul prezintă doi localnici care au depistat locul prăbușirii și se plânge de reacția lentă a autorităților, menționând că așteaptă de peste patru ore ca salvatorii să ajungă la el.

"Sunt foarte dezamăgit de autorități. Au zburat de mai multe ori deasupra noastră, cu elicoptere care ne costă milioane, dar n-au putut să aterizeze. Sunt multe de făcut în țara noastră", declară Flores în acest al doilea mesaj.

Internauții au ironizat pragmatismul politicianului

Salvatorii din Serviciul Aeronaval al țării au postat, la rândul lor, pe Twitter că le-a luat mai mult de trei ore pentru a ajunge, pe jos, la locul incidentului. Ei le-au mulțumit localnicilor pentru că i-au ajutat să-i depisteze  pe sinistrați în junglă.

Odată ce a devenit clar că niciunul dintre cei șase aflați în elicopter nu este grav rănit, unii internauți au ironizat felul pragmatic în care politicianul a exploatat incidentul.

Un utilizator Twitter l-a întrebat pe Flores ce companie de telefonie folosește, deoarece semnalul de care candidatul a beneficiat în mijlocul junglei pare mai bun decât cel de care mulți au parte acasă.

Dimitri Flores urmează să își încerce forțele ca independent în scrutinul prezidențial din Panama, în 2024.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close