Antena 3 CNN Externe Candidatul laic Nir Barkat, câştigătorul alegerilor municipale de la Ierusalim

Candidatul laic Nir Barkat, câştigătorul alegerilor municipale de la Ierusalim

Candidatul laic Nir Barkat, câştigătorul alegerilor municipale de la Ierusalim
12 Noi 2008   •   12:11

Candidatul laic Nir Barkat a câştigat alegerile municipale din Ierusalim. Acesta a reuşit să obţină 52 % din voturi şi un avans de 9% faţă de principalul său contracandidat, ultraortodoxul Meir Porush. Cei de-al treilea candidat, miliardarul Arkadi Gaidamak, a obţinut 3,6 la sută din voturi, anunţă Mediafax.
"În această seară, Ierusalimul a câştigat, Israelul a câştigat, în seara aceasta, poporul evreu a câştigat", a declarat Nir Barkat. Apoi, a adăugat:"Victoria le aparţine tuturor celor care iubesc acest oraş special şi uimitor, capitala eternă a poporului evreu. Aparţine dreptei şi stângii, aparţine evreilor laici şi celor religioşi".
Rata de participare la vot a fost de 41 %, în uşoară creştere faţă de scrutinul din 2003, când au participat la vot 38 % dintre alegători.
Alegerile au avut loc marţi şi nu au fost lipsite de incidente. În câteva cartiere din Ierusalim, populaţia arabă a organizat o grevă în semn de protest faţă de alegeri. Poliţia a arestat doi tineri arabi, acuzaţi că i-ar fi ameninţat pe proprietarii magazinelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close