Antena 3 CNN Externe Candidaturi excentrice la alegerile din Marea Britanie: Partidul Trăzniţilor, înscris în cursă (VIDEO)

Candidaturi excentrice la alegerile din Marea Britanie: Partidul Trăzniţilor, înscris în cursă (VIDEO)

Candidaturi excentrice la alegerile din Marea Britanie: Partidul Trăzniţilor, înscris în cursă (VIDEO)
01 Mai 2010   •   18:16

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile parlamentare din Marea Britanie. Partidul conservator din opoziţie este cotat cu prima şansă, în faţa laburiştilor de la guvernare şi a liberal-democraţilor. Dar la alegeri mai participă şi formaţiuni din cele mai ciudate care se adresează tot mai numeroşilor cetăţeni dezgustaţi de politică.

Două personaje în costume excentrice puteau fi văzute, recent, pedalând pe Tamisa, în dreptul Parlamentului britanic. Erau liderii Partidului Monştrilor Aiuriţi şi Trăzniţi, cunoscut şi sub denumirea de "Partidul Trăzniţilor".

În ciuda numelui, este vorba de o formaţiune politică în toată regula, cu 45 de candidaţi în alegerile de la 6 mai. Fireşte, Trăzniţii nu speră să câştige niciun mandat şi doresc doar să păstreze tradiţia britanică a candidaturilor excentrice.

Din 1982, partidul a participat la toate alegerile şi a primit uneori destul de multe voturi. Iar acum, audienţa sa poate creşte: numeroşi alegători sunt dezamăgiţi de toate cele trei partide principale.

Candidaţii partidului şi-au făcut campania pe stradă şi prin localuri. Costumele viu colorate şi discursurile extravagante le-au atras multă simpatie, dar nu întotdeauna şi voturi.

Chiar dacă nu vor aduce surprize în ziua alegerilor, candidaţii trăzniţi au înveselit, cu siguranţă, competiţia electorală dominată de grijile economice şi de alte teme grave.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close