Antena 3 CNN Externe În doar două zile, canicula a ucis peste 230 pe persoane în Canada

În doar două zile, canicula a ucis peste 230 pe persoane în Canada

Câteva zeci de persoane au decedat brusc luni şi marţi în zona Vancouver, un vârf al mortalităţii care are legătură, cel mai probabil, cu canicula.

În doar două zile, canicula a ucis peste 230 pe persoane în Canada
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   08:46

Canada se confruntă cu temperaturi record după ce un val de căldură s-a instalat în vestul țării declanşând duminică alerte de caniculă în trei provincii şi două teritorii arctice. Peste 40 de noi recorduri de temperatură au fost înregistrate în provincia Columbia Britanică pe parcursul weekendului trecut, în special în staţiunea de schi Whistler.

S-au înregistat 46.1 grade Celsius.

Peste 40 de noi recorduri de temperatură au fost înregistrate în provincia Columbia Britanică pe parcursul weekendului trecut, în special în staţiunea de schi Whistler.

Meteorologii canadieni estimează că presiunea ridicată, care ţine aerul cald captiv deasupra regiunii, va continua să ducă la stabilirea unor noi recorduri de căldură în zilele care urmează.

Serviciul Environnement Canada a emis alerte care vizează provinciile Columbia Britanică, Alberta şi anumite regiuni din Saskatchewan şi Teritoriile de Nord-Vest.

Două secţii de poliţie ale jandarmeriei regale a Canadei din zona Vancouver au anunţat separat că cel puţin 69 de persoane au murit brusc de luni, după ce o "cupolă de căldură" istorică a lovit vestul Canadei şi Statele Unite.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada a fost de 45 de grade Celsius în două oraşe din Saskatchewan pe 5 iulie 1937, un record care ar putea fi depăşit în zilele următoare.

”Este mai cald în anumite regiuni din vestul Canadei decât în Dubai”, a declarat climatologul-şef al Environnement Canada, David Phillips.

Magazinele nu mai au pe stoc aparate de aer condiţionat şi ventilatoare, în oraşe au fost instalate centre pentru răcorire, iar unele campanii de vaccinare anti-COVID-19 au fost anulate.

Un record de căldură a fost doborât luni în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, unde mercurul termometrelor a urcat luni la 47.9 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Canada canicula decese
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close