Antena 3 CNN Externe Canicula loveşte Italia, Belgia şi Germania. Tornade şi furtuni în Franţa şi SUA (VIDEO)

Canicula loveşte Italia, Belgia şi Germania. Tornade şi furtuni în Franţa şi SUA (VIDEO)

Canicula loveşte Italia, Belgia şi Germania. Tornade şi furtuni în Franţa şi SUA (VIDEO)
04 Iul 2010   •   13:48



Canicula le dă bătăi de cap italienilor, belgienilor şi germanilor. Asta în timp ce o furtună puternică a lăsat mii de călători blocaţi într-o gară din Paris. Aceasta a fost închisă temporar, iar trenurile au fost anulate, după ce un fulger a lovit o instalaţie electrică. Probleme au fost şi într-un oraş din statul american Texas, unde o tornadă formată pe neaşteptate a creat haos.

Tornada i-a luat prin surprindere pe locuitorii oraşului texan, care nu au avut nici măcar timp să se pună la adăpost din calea vijeliei.

Patronul unui service auto a trăit clipe de groază după ce bucăţi din acoperişul clădirii s-au prăbuşit peste el.

Tornada a lăsat în urmă case avariate, geamuri sparte, maşini distruse, stâlpi de înaltă tensiune doborâţi şi multe locuinţe fără curent electric.

Probleme au fost şi în Franţa, după ce un fulger a lovit o instalaţie electrică, în timpul unei furtuni puternice. Urmarea: gara Paris Austerlitz a fost închisă, iar planurile de călătorie a peste 40.000 de pasageri au fost date peste cap.

În Italia, Belgia şi Germania oamenii se luptă cu temperaturile toride.

În Peninsulă, temperatura a urcat în unele regiuni până la 40 de grade. La Roma, maxima a fost de 37. Localnicii şi turiştii au încercat să se răcorească cum au putut.

Valul de căldură traversează şi Germania. Meteorologii au decretat cod roşu de caniculă. Asta pentru că maximele s-au apropiat de 40 de grade Celsius.



Foto: VideoNews

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close