Antena 3 CNN Externe O cunoscută cântăreață din Cehia a murit, după ce s-a infectat voluntar cu COVID-19 pentru a nu se vaccina

O cunoscută cântăreață din Cehia a murit, după ce s-a infectat voluntar cu COVID-19 pentru a nu se vaccina

Hanka Horkà, o cunoscută cântăreață în vârstă de 57 de ani, din Cehia, a murit, după ce s-a infectat volunar cu COVID-19 pentru a nu se vaccina.

O cunoscută cântăreață din Cehia a murit, după ce s-a infectat voluntar cu COVID-19 pentru a nu se vaccina
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    18 Ian 2022   •   13:38

Într-o postare de pe pagina ei de Facebook de acum câteva zile, cântăreața a scris că s-a infectat intenționat cu varianta Delta, pentru a se putea bucura de o viață fără limitări.

”Viața este aici pentru mine, și pentru tine”, a scris ea, invitându-și fanii să facă același lucru. Câteva zile mai târziu a murit.

Fiul acesteua, Jan Rek, și el muzician și membru al trupei Jelen, a fost cel care a confirmat că femeia a murit de COVID. Rek a criticat mișcarea anti-vaccinare pentru că s-a îndoit de gravitatea pandemiei, determinând-o pe mama sa să facă alegerile care i-au adus moartea.

"Ea și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă urăsc!", a scris el, însă ulterior a șters comentariul.

Cu doar două zile în urmă, cântăreața a povestit că a rămas în mod voluntar în contact prelungit pe 13 ianuarie cu unii dintre membrii familiei sale care au fost testați pozitiv la virus, dar că acum a depășit boala. Era fericită că poate reveni în sala de teatru, că poate merge la saună, și în general că și-a recuperat viața socială.

Pe 16 ianuarie starea a început să i se înrăutățească.

Hanka Horka a fost solista trupei de muzică populară cehă Asonance fondată în 1975 la Școala Gimnazială Jan Neruda din Praga, potrivit La Repubblica.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close