Antena 3 CNN Externe Cântăreţul Wyclef Jean ar putea candida pentru preşedinţia Haiti

Cântăreţul Wyclef Jean ar putea candida pentru preşedinţia Haiti

Cântăreţul Wyclef Jean ar putea candida pentru preşedinţia Haiti
27 Iul 2010   •   10:58

Cântăreţul Wyclef Jean, fost membru al formaţiei Fugees, ia în considerare participarea la alegerile prezidenţiale din Haiti, dar nu s-a hotărât încă dacă să ceară mandatul de lider pentru cinci ani al ţării răvăşite de seisme.

Au existat zvonuri că show-man-ul născut în Haiti ar putea candidat pentru funcţia numărul 1 în stat încă din 2007, când a fost numit ambasador pentru ţara din Caraibe de către preşedintele Rene Preval, care acum nu poate candida pentru un nou mandat.

Într-un comunicat semnat de "Familia Jean" scrie: "Devotamentul lui Wyclef pentru ţara sa natală şi pentru tineretul de acolo este nemărginit şi el va rămâne cel mai mare susţinător indiferent dacă face sau nu parte din guvernul viitor. Dacă şi când o astfel decizie va fi luată, media va fi alertată imediat".

Jean, în vârstă de 37 de ani, s-a născut la periferia capitalei haitiene Port-au-Prince, dar a părăsit cea mai săracă ţară din emisferă pe când era copil şi a născut în cartierul Brooklyn din New York. Într-un interviu recent, Wyclef Jean a declarat că intenţionează să se implice în alegerile de pe 28 noiembrie, dar nu neapărat ca un candidat.

Artistul a strâns în ultimii ani bani prin fundaţia "Yele Haiti", însă organizaţia a fost criticată pentru iregularităţi financiare în urma cutremurului din 12 ianuarie, când un raport a dezvăluit că Jean a fost plătit din banii Fundaţiei pentru a cânta la concertele de strângere de ajutoare şi că a fost cumpărat spaţiu publicitar la o televiziune pe care o are în coproprietate. Fundaţia a angajat o nouă firmă de contabilitate după ce neregulile au ieşit la suprafaţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: haiti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close