Antena 3 CNN Externe Cântec pentru sinistraţii din Haiti. Ajutoarele, marfă de contrabandă (VIDEO)

Cântec pentru sinistraţii din Haiti. Ajutoarele, marfă de contrabandă (VIDEO)

Cântec pentru sinistraţii din Haiti. Ajutoarele, marfă de contrabandă (VIDEO)
Sursa foto: Haiti
08 Feb 2010   •   15:52

Câţiva dintre cei mai mari artişti din industria muzicală au înregistrat o nouă versiune a melodiei formaţiei R.E.M. "Everybody Hurts", în încercarea de a strânge bani pentru victimele cutremurului din Haiti. Între timp însă, disperarea i-a scos în stradă pe sinistraţi, care se plâng că sunt lăsaţi să moară de foame de autorităţile care fac contrabandă cu alimentele trimise ca ajutoare.

Oamenii au ieşit pe străzile capitalei Port au Prince şi au denunţat lipsa hranei. Ei acuză autorităţile locale câ vând orezul care ar trebui să fie distribuit sinistraţilor.

Protestatarii au scandat sloganuri împotriva liderului consiliului local, un aliat politic al preşedintelui Preval. Protestul de ieri a fost al treilea de acest fel în decurs de o săptămână.

Săptămâna trecută, oficialii ONU au hotărât ca hrana să fie distribuită în baza unor cupoane, astfel încât şi femeile, nu doar bărbaţii, să aibă acces la alimente. Dar localnicii se plâng că acest sistem nu a făcut decât să sporească violenţa la adresa femeilor şi a creat o piaţă neagră pentru vinderea tichetelor. Oamenii acuză autorităţile că cer bani pentru a distribui respectivele cupoane pentru hrană.

Între timp, cele mai mari nume din industria muzicală din SUA şi Marea Britanie au înregistrat o nouă versiune a melodiei "Everybody hurts", pentru a strânge bani pentru victimele din Haiti. Printre artiştii care au hotărât să dea o mână de ajutor se numără Mariah Carey sau Robbie Williams.



Antena 3

×
Subiecte în articol: haiti cutremur sinistrati
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close