Antena 3 CNN Externe Capcanele comerţului online: Accesibilitatea facilitează explozia de medicamente contrafacute

Capcanele comerţului online: Accesibilitatea facilitează explozia de medicamente contrafacute

Capcanele comerţului online: Accesibilitatea facilitează explozia de medicamente contrafacute
Sursa foto: Foto: stoptherobbery.com
18 Iun 2012   •   09:01

Amplificarea comerţului online a condus la o explozie de medicamente contrafăcute în întreaga lume, China fiind însă principalul fabricant, potrivit experţilor din sectorul farmaceutic reuniţi la Manila, în Filipine, relatează AFP.

Comerţul ilegal este estimat la 75 de miliarde de dolari (60 de miliarde de euro), a precizat Scott Davis, responsabil cu siguranţa în cadrul gigantului farmaceutic american Pfizer.

Internetul a condus la o "explozie a acestor medicamente", dintre care 90% sunt la un moment dat propuse spre vânzare şi vândute pe internet, a adăugat Davis la un forum dedicat sănătăţii.

Site-urile care vând medicamente contrafăcute nu au în general adresă fizică şi ştiu să exploateze reglementări vamale imprecise pentru a trimite produsele la destinatarii lor, a adăugat expertul.

Fabricanţii ajung să confecţioneze produse din ce în ce mai sofisticate, la un nivel la care grupurile farmaceutice trebuie să analizeze aceste medicamente în laboratoarele lor pentru a descoperi diferenţele existente între cele adevărate şi cele false.

Potrivit lui Scott Davis, principalul fabricant de medicamente contrafăcute este China, urmată de Iordania, SUA, Israel şi Canada.

Cumpărătorii acestor produse sunt atraşi de preţul lor scăzut şi de posibilitatea de a le putea procura fără reţetă, a precizat Catherine Dauphin, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Manila filipine China
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close