Antena 3 CNN Externe Cape Verde va fi alimentat doar de turbine eoliene

Cape Verde va fi alimentat doar de turbine eoliene

Cape Verde va fi alimentat doar de turbine eoliene
Sursa foto: cape verde
04 Mar 2010   •   21:19

Marea Britanie va cheltui 26 milioane de lire sterline pentru a construi o fermă de centrale eoliene care să alimenteze Cape Verde, arhipeleagul izolat din vestul coastei Africii.
Cu o populaţie de 500.000 locuitori pe o suprafaţă de 3800 km pătraţi pe mai multe insule, Cape Verde are nevoie de o extindere radicală a reţelei sale electrice pentru a sprijini industria turismului aflată într-o creştere rapidă.
Cape Verde a primit o finanţare britanică pentru construirea a 40 de turbine eoliene capabile să genereze 40MW. Peste o cincime din populaţia fostei colonii portugheze trăieşte în sărăcie, cu sub un euro pe zi.
Anunţul este parte a unui proiect anunţat de Londra de acordare a 36 milioane de lire sterline în finaţare britanică în cadrul unei scheme de 396 milioane lire pentru a ectinde generarea de electricitate în Africa sub-sahariană prin agenţiile de dezvoltare ale UE.
Regiunea cuprinde 48 de state ce folosesc mai puţină energie decât Spania. Un cablu submarin va fi construit pentru a lega 13 regiuni din Zanzibar în Kenya.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie regenerabila
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close