Antena 3 CNN Externe Capitala Australiei intră în carantină, pentru prima oară de la începutul pandemiei, după descoperirea unui singur caz de Covid

Capitala Australiei intră în carantină, pentru prima oară de la începutul pandemiei, după descoperirea unui singur caz de Covid

Măsură extremă în Australia. Capitala Canberra intră în carantină pentru o săptămână după ce a fost descoperit un singur caz de Covid.

Capitala Australiei intră în carantină, pentru prima oară de la începutul pandemiei, după descoperirea unui singur caz de Covid
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Aug 2021   •   16:06

Autoritățile din Australia au luat o decizie radicală pentru a preveni o posibilă epidemie cu tulpina Delta.

Astfel că oficialii au luat hotărârea de a institui carantina pe o perioadă de șapte zile în Canberra, capitala țării, după ce a fost raportat primul și singurul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 

Cei aproximativ 400.000 de locuitori ai acestui oraş au intrat în izolare, alăturându-se astfel milioanelor de australieni din sud-estul continentului constrânşi deja să rămână în casele lor.

"Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei", a apreciat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene.

El a indicat că o persoană testată pozitiv pentru COVID-19 a fost în contact cu populația într-un moment când era contagioasă.

Contagiozitatea ridicată a tulpinii indiene (Delta) a SARS-CoV-2 a schimbat abordarea autorităților, care adoptaseră strategia „Zero COVID”.

În prezent, mai bine de zece milioane de oameni, din cele mai mari orașe ale țării, Sydney și Melbourne, sunt în carantină, măsură prin care se speră reducerea numărului de infectări.

Miercuri s-a impus intrarea în izolare a unei părți din vestul statului New South Wales, autorităţile exprimând preocupări pentru eventualele consecinţe ale unei epidemii în cadrul populaţiei aborigene, considerată mai vulnerabilă la coronavirus.

De la mijlocul lunii iunie, au fost înregistrate 6.500 de cazuri și 36 de decese.

Australia a raportat până la acest moment, 37.500 de cazuri de îmbolăviri de COVID-19 şi 946 decese ca urmare a infectării cu coronavirus. 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close