Antena 3 CNN Externe În capitala Canadei, camionagiii continuă să blocheze orașul | Au fost deschide aproape 80 de dosare penale

În capitala Canadei, camionagiii continuă să blocheze orașul | Au fost deschide aproape 80 de dosare penale

Capitala Canadei se află în stare de urgență după ce protestatarii au blocat centrul orașului cu camioane și mașini. Poliția a confiscat în ultimele zile mii de litri de combustibil.

În capitala Canadei, camionagiii continuă să blocheze orașul | Au fost deschide aproape 80 de dosare penale
Sursa foto: Twitter/Krieger66362259
de Alexandra Ionescu    |    09 Feb 2022   •   10:59

Până la 25% dintre vehicule au copii în ele care ar ar putea fi expuși la zgomot, fum și lipsa igienei.

Așa-numitul Convoi pentru Libertate a început pe 9 ianuarie în vestul Canadei, când camionagiii au protestat împotriva unei reguli care le impune să fie vaccinați împotriva COVID-19 pentru a trece granița SUA-Canada.

Protestatarii şi-au parcat camioanele pe străzile oraşului şi au montat corturi şi barăci temporare, paralizând capitala spre consternarea oficialilor şi frustrarea tot mai mare a multor locuitori.

Deși mitingul a fost în mare parte pașnic, poliția și-a exprimat îngrijorarea cu privire la retorica extremistă venită din partea grupurilor de extremă dreapta dintre protestatari. Pe lângă abuzurile rasiale și homofobe raportate, unii au dansat pe Mormântul Soldatului Necunoscut la Memorialul Național de Război.

Aproape 80 de anchete penale au fost deschise în legătură cu protestele, inclusiv pentru presupuse infracțiuni motivate de ură și daune materiale. Aproximativ două duzini de persoane au fost arestate.

Șeful adjunct al poliției Steve Bell a spus: „Mesajul nostru către demonstranți rămâne același: Nu veniți. Dacă veți veni, vor exista consecințe”.

Șaizeci de asociații ale oamenilor de afaceri din SUA și Canada au cerut încetarea protestului.

Premierul canadian Justin Trudeau i-a acuzat pe manifestanți că au încercat să „blocheze economia”, potrivit BBC

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close