Antena 3 CNN Externe "Căpitanul Cacao", principalul organizator al masacrului din Odesa, a fost arestat

"Căpitanul Cacao", principalul organizator al masacrului din Odesa, a fost arestat

"Căpitanul Cacao", principalul organizator al masacrului din Odesa, a fost arestat
09 Mai 2014   •   15:49

Mai mulţi martori au fost interogaţi în ancheta desfăşurată după protestele violente din Odesa, anunţă Ministerul de Interne de la Kiev.
Potrivit siteului oficial al instituţiei, revoltele au fost organizate prin Internet de către un locuitorul din Odesa, Serghei Doljenkov, cunoscut în oraş sub pseudonimul "Căpitanul Cacao".

Acesta a fost reţinut şi se află în prezent în arest, unde este interogat. Doljenkov este un fost ofiţer de poliţie, care în perioada 2009-2012 a fost cadru operativ, transmite Interfax.

Pe lângă reţinerea principalului suspect, Ministerul de Interne a anunţat arestarea mai multor persoane, bănuite că au fost implicate în pregătirea revoltelor în masă din Odesa, de săptămâna trecută.

Cu câteva zile în urmă, ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a declarat că, în cazul masacrului de la Odesa au fost arestate mai multe persoane, printre care şi trei ofiţeri superiori de poliţie. Avakov spunea atunci că adjunctul departamentului regional de poliţie, care se afla în centrul Odesei pe 2 mai, când au avut loc ciocniri violente ale susţinătorilor şi adversarilor federalizării, a fugit şi este dat în urmărire.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close