Antena 3 CNN Externe Uriașa Capră de Crăciun a fost incendiată în Suedia, după cinci ani. Un mesaj pe Twitter arată că și-ar fi forțat norocul

Uriașa Capră de Crăciun a fost incendiată în Suedia, după cinci ani. Un mesaj pe Twitter arată că și-ar fi forțat norocul

O capră gigantică din paie ridicată în orașul suedez Gavle a fost incendiată vineri dimineața, transmite presa internațională.

Uriașa Capră de Crăciun a fost incendiată în Suedia, după cinci ani. Un mesaj pe Twitter arată că și-ar fi forțat norocul
de Adrian Iclozan    |    17 Dec 2021   •   14:15

Pompierii au intervenit imediat ce s-a dat alarma, la ora locală 3:55 dimineața, însă construcția a ars atât de repede încât n-a mai putut fi salvată.

Incendiul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Poliția a reținut un suspect, un bărbat de 40 de ani, care însă neagă că ar fi dat foc caprei.

"Mai avem o săptămână până la Crăciun și nu pot să înțeleg cum poate o persoană să facă așa ceva unui simbol cunoscut în întreaga lume", a declarat Rebecca Steiner, o purtătoare de cuvânt a oficialităților.

Ea a precizat că în zonă au fost instituite măsuri de securitate stricte, însă constructorii caprei și municipalitatea au avut de ales între a proteja celebra structură și a permite oamenilor să o admire de aproape.

Gavlebocken (Capra din Gavle) a fost ridicată pentru prima dată în piața centrală din Gavle în 1966 și a devenit, de atunci, o țintă pentru incendiatori și vandali.

BBC notează că acest simbol al Crăciunului cu origini în mitologia scandinavă a supraviețuit unei tentative de "răpire" cu elicopterul și a fost lovit cu mașina însă, cel mai adesea, a fost vizat de incendieri.

Capra din Gavle, făcută cenușă în anii 0, 50 și 55 ai existenței sale

În primul an al existenței sale, construcția a fost carbonizată la miezul nopții în ajunul Anului Nou.

Mai recent, în 2016, capra a fost pusă din nou pe jar: un individ s-a urcat, atunci, pe gardul din jurul imensei construcții din paie, a stropit-o cu un lichid inflamabil şi i-a dat foc, deși în apropiere se aflau doi agenți de securitate.

BBC notează că este posibil ca atracția de Crăciun din Gavle să-și fi "forțat" norocul. Pe contul său social a fost postat mesajul că, "pentru al cincilea an la rând, capra rezistă".

Într-adevăr, anul acesta se împlinesc 55 de ani de la prima incendiere și cinci ani de la ultima.

"Am auzit că pisicile au nouă vieți...Cea mai frumoasă capră din lume e încă pe poziții, pentru al cincile[GAL layout="5"]a an la rând. Contați pe mine!", se spune în postarea din 4 decembrie de pe contul Twitter Gavlebocken.

Înaintea incendierii de vineri dimineață, o capră mai mică, tot din paie, denumită "Frățiorul", a fost, de asemenea, pusă pe foc, duminică, la Gavle.

×
Subiecte în articol: Capra Crăciun Gavle
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close