Antena 3 CNN Externe Cea mai mare captură de cocaină din istoria Spaniei. Cantități uriașe de droguri, trimise în Europa în cutii cu banane

Cea mai mare captură de cocaină din istoria Spaniei. Cantități uriașe de droguri, trimise în Europa în cutii cu banane

Polițiștii spanioli au descoperit și confiscat tone de cocaină, fiind vorba despre cea mai mare captură din istoria țării. Drogurile erau ascunse în cutii cu banane și erau trimise apoi în Europa.

Cea mai mare captură de cocaină din istoria Spaniei. Cantități uriașe de droguri, trimise în Europa în cutii cu banane
Sursa foto: Policia Nacional | Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Aug 2023   •   12:35

Descoperirea a avut loc miercuri, în portul Algeciras, fiind vorba despre "cel mai mare transport de cocaină ascuns în Spania până în prezent”, au transmis autoritățile.

Astfel, polițiștii spanioli au găsit aproape 9,5 tone de cocaină din Ecuador, care au fost ascunse în cutii cu banane, într-un container frigorific.

Operațiunea constituie "o lovitură fără precedent pentru una dintre cele mai importante organizaţii criminale din lume, care este implicată în distribuţia de cocaină și ai cărei destinatari erau principalele reţele criminale din Europa”, se precizează în comunicatul autorităților, fără a identifica această organizaţie. 

În încărcătură au fost detectate siglele a peste 30 de organizaţii criminale europene, destinatarii transportului.

Citește și: Bătrână de 68 de ani, atacată pe stradă de bărbatul care s-a plimbat mascat și cu un pistol la brâu prin centrul orașului Târgu Jiu

Mai mult, organizaţia responsabilă de acest transport avea capacitatea de a trimite 40 de containere pe lună în Europa şi "dispunea de o reţea comercială extinsă pentru expedierea containerelor din Ecuador în Spania”, utilizând, de asemenea, portul Vigo din nord-vestul Spaniei. 

Poliţia nu a raportat nicio arestare în timpul acestei operaţiuni, potrivit AFP, citat de ziare.com.

×
Subiecte în articol: droguri Spania
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close