Antena 3 CNN Externe Captură impresionantă de droguri. Valoarea cocainei confiscate este uriaşă

Captură impresionantă de droguri. Valoarea cocainei confiscate este uriaşă

Captură impresionantă de droguri. Valoarea cocainei confiscate este uriaşă
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Aug 2015   •   09:56

Paza de Coastă a Statelor Unite a confiscat, anul acesta, în Oceanul Pacific, mai multă cocaină decât în ultimii trei ani la un loc. Anunţul a fost făcut după o captură impresionantă: 30 de tone de droguri, în valoare de peste un miliard de dolari.

Pachetele cu cocaină, confiscate în ultimul timp de pe diferite ambarcaţiuni care navigau în Oceanul Pacific, au fost descărcate în portul San Diego din California. Evenimentul a fost calificat drept "istoric" de comandantul Pazei de Coastă.

Cocaina prezentată publicului la San Diego este doar o parte din cea confiscată, de la începutul anului, de Paza de Coastă. Capturile sunt efectuate, în general, la bordul unor mici ambarcaţiuni rapide dar în unele cazuri traficanţii folosesc chiar şi submarine. Valoarea totală a cocainei sechestrate este de-a dreptul uriaşă.

Cantitatea şi valoarea drogurilor confiscate pe apele Pacificului au crescut spectaculos în acest an. Potrivit militarilor, motivul este anularea reducerilor bugetare care au afectat şi Paza de Coastă, spre bucuria traficanţilor. Amiralul a reamintit, însă, că, şi aşa, oamenii săi nu reuşesc să scoată din circuit decât 30 la sută din cocaina transportată spre Statele Unite.

×
Subiecte în articol: droguri cocaina
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close