Antena 3 CNN Externe Captură record în Columbia: 3,5 tone de cocaină, descoperite pe un vas care transporta untură

Captură record în Columbia: 3,5 tone de cocaină, descoperite pe un vas care transporta untură

Captură record în Columbia: 3,5 tone de cocaină, descoperite pe un vas care transporta untură
Sursa foto: Cocaina
24 Mar 2009   •   09:25

Divizia antinarcotice a poliţiei columbiene a confiscat trei tone şi jumătate de cocaină, care urma să ia destinaţia Mexic. Narcoticele erau depozitate în peste 3.000 de pachete, ascunse pe un vas care transporta untură.

Poliţia estimează valoarea drogurilor la peste 140 de milioane de dolari.

Nu s-au făcut arestări în legătură cu acest caz. Autorităţile spun însă că transportul aparţine unei grupări bine cunoscute pe plan local, alcătuită din traficanţi şi foşti luptători din grupări paramilitare.

Captura este cea mai însemnată din acest an şi a avut loc în oraşul Buenaventura, situat la 350 de kilometri sud de capitala Bogota.

Columbia este cel mai mare exportator de cocaină din lume şi unul dintre principalii furnizori de heroină pentru SUA şi Europa. Ţara produce astfel 90% din cocaina consumată în Statele Unite.

Şi autorităţile din Mexic au pus mâna pe o cantitate însemnată de droguri. Peste opt tone de metamfetamină au fost descoperite în peste 460 de pungi de plastic. Drogurile au fost descoperite de o patrulă militară care efectua verificări între două oraşe din sud-vestul Mexicului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cocaina Columbia Mexic
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close