Antena 3 Externe Captură-record. Peste o tonă de cocaină a fost confiscată în Peru

Captură-record. Peste o tonă de cocaină a fost confiscată în Peru

de M.Z.    |    23 Mar 2012   •   09:31
Captură-record. Peste o tonă de cocaină a fost confiscată în Peru
Sursa foto: Foto: musicandmischief.com

Mai mult de o tonă de cocaină a fost confiscată în ultimele zile în Peru, în câteva operaţiuni ale poliţiei, soldate cu arestarea a 27 de persoane, printre care trei britanici şi trei italieni, informează AFP.

Cetăţenii britanici au fost reţinuţi în portul El Callao din Lima, chiar în timp ce se pregăteau să plece cu 30,7 kilograme de clorhidrat de cocaină cu o navă spre Marea Britanie.

Drogurile erau ascunse în butelii de gaz de gătit şi în două stingătoare de incendiu ale bărcii.

Italienii, doi bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi în această săptămână într-o pensiune din Lurin, la sud de Lima. Ei aveau 89 de capsule de clorhidrat de cocaină, care urmau să fie ingerate de către "cărăuşi" cu destinaţia Europa.

Într-o altă operaţiune din Ucayali, zece peruani au fost arestaţi când se pregăteau să plece din Peru. De la ei au fost confiscate 501 kilograme de pastă de cocaină.

Poliţia a declarat că, în mai puţin de trei luni, a confiscat cinci tone de droguri.

Peru este una dintre principalele ţări producătoare de cocaină din lume (39%), alături de Columbia.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close