Antena 3 CNN Externe Capul mafiei napolitane, arestat după 15 ani de căutări. Operaţiune impresionantă a poliţiei italiene

Capul mafiei napolitane, arestat după 15 ani de căutări. Operaţiune impresionantă a poliţiei italiene

Capul mafiei napolitane, arestat după 15 ani de căutări. Operaţiune impresionantă a poliţiei italiene
Sursa foto: Foto:ibtimes.com
de O.P.    |    08 Dec 2011   •   06:34

Poliţia italiană a dat o grea lovitură mafiei napolitane, Camorra, prin arestarea lui Michele Zagaria, şeful celui mai important clan din zonă. Pus sub urmărire de mai bine de 15 ani, liderul mafiot a fost ridicat din adăpostul subteran pe care şi-l construise la o vilă din apropiere de Napoli.

Aproape 150 de poliţişti, susţinuţi şi de elicoptere, au luat parte la operaţiunea care a dus la arestarea lui Michele Zagaria. În vârstă de 53 de ani, supranumit "Cap Sucit" din cauza brutalităţii sale, Zagaria era ultimul lider important al clanului Casalesi pe care poliţia nu reuşise, încă, să-l captureze.

El este acuzat de mai multe delicte, între care crimă, şantaj, jaf armat şi asociere mafiotă, şi a fost deja condamnat de trei ori, în lipsă, la închisoare pe viaţă. Arestarea sa a fost salutată cu aplauze şi strigăte de bucurie de localnicii fericiţi că pot spera să scape de dominaţia mafiotă.

Zagaria se ascundea într-un adăpost subteran de 50 de metri pătraţi, dotat cu tot confortul, de unde putea conduce liniştit activitatea clanului Casalesi. El şi-a recunoscut înfrângerea când a fost adus în faţa procurorilor, cărora le-a declarat "Statul a învins". Cu o zi înainte, câteva zeci de membri ai bandei sale au fost arestaţi chiar în bastionul lor, Casal del Principe.

 Potrivit direcţiei naţionale antimafia, cifra de afaceri a clanului Casalesi se ridică la nu mai puţin de 30 de miliarde de euro pe an. Numele clanului, ca şi crimele sale, sunt cunoscute în toată lumea datorită cărţii lui Roberto Saviano, "Gomorra", şi a filmului pe care l-a inspirat.





×
Subiecte în articol: Camorra
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close