Antena 3 CNN Externe Europa se închide iar, înainte de Crăciun şi Anul Nou. Principalele noi restricţii în ţările de pe continent

Europa se închide iar, înainte de Crăciun şi Anul Nou. Principalele noi restricţii în ţările de pe continent

Autorităţile de la Bucureşti nu au impus restricţii suplimentare pentru sărăbători, optând să le păstreze pe cele în vigoare, spre deosebire de cele mai multe dintre ţările europene şi din vecinătatea continentului european, unde s-au adoptat reguli noi pentru Crăciun şi Revelion.

Europa se închide iar, înainte de Crăciun şi Anul Nou. Principalele noi restricţii în ţările de pe continent
Sursa foto: Hepta
de Alina Anghel    |    18 Dec 2020   •   23:00

Germania: Afacerile neesenţiale, închise până în ianuarie

Astfel, Germania, a patra cea mai mare economie din lume, a intrat, miercuri, într-o nouă perioadă de carantină.

Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate neesenţiale rămân închise în această ţară. Şi şcolile şi-au închis porţile. 

Olanda: Carantină de 5 săptămâni

O carantină de cinci săptămâni a intrat în vigoare şi în Olanda. Toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și farmaciilor, sunt închise de marți, în timp ce școlile s-au închis miercuri.

Şi Lituania a intrat în lockdown de miercuri până pe 31 ianuarie. Au rămas deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate. Învăţământul se desfăşoară doar de la distanţă. În plus, localnicii nu pot călători în afara localităţii.

În Cehia, Guvernul a anunțat reimpunerea carantinei în timpul nopţii, precum și închiderea restaurantelor și barurilor, de Crăciun.

Polonia: Carantină naţională după Crăciun

Polonia intră în carantină naţională după Crăciun, pe 28 decembrie şi impune interdicţia de circulaţie de Anul Nou. Noile restricţii antiepidemice se adaugă celor deja în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online iar reuniunile sunt limitate la cinci persoane.

Italia: circulaţia între regiuni, interzisă

De luni, circulația între regiuni se interzice în toată Italia. În perioada 24-27 decembrie, Italia întră în zona roșie. Asta înseamnă că în toate regiunile se închid magazinele, barurile și restaurantele. Rămân deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și librăriile. Este interzisă orice deplasare.

Măsuri se iau şi în Turcia, unde autorităţile vor impune o carantină totală de patru zile începând cu 31 decembrie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

×
Subiecte în articol: carantină Europa sărbători
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close