Antena 3 Externe Care e legătura dintre sărăcie şi terorism

Care e legătura dintre sărăcie şi terorism

11 Feb 2015   •   09:35
Care e legătura dintre sărăcie şi terorism
Sursa foto: france 24

Închisoarea este unul dintre locurile propice dezvoltării extremismului, dar nu este locul principal de radicalizare a potenţialilor jihadişti, a subliniat marţi ministrul francez al justiţiei, Christiane Taubira, în timpul unei vizite la sediul din New York al Naţiunilor Unite, transmite AFP.

Taubira a avut o intervenţie în cadrul Comitetului ONU contra terorismului pentru a prezenta măsurile luate de Franţa după atentatele din 7-9 ianuarie de la Paris, după care a ţinut o conferinţă de presă.

''Doar 16% dintre persoanele pe care noi le urmăream şi care au fost condamnate pentru acte de terorism aveau antecedente judiciare'', a spus Christiane Taubira.

În opinia ministrului francez al justiţiei, în adoptarea măsurilor antiteroriste la nivel naţional şi internaţional trebuie să se ţină cont de factori economici, culturali şi sociali. ''Terorismul se alimentează din mizerie, umilinţă, dezrădăcinare şi sentimentul că nu există viitor, ca şi din inegalităţile crescânde dintre bogaţi şi săraci.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close