Antena 3 CNN Externe Care este legătura dintre durerile de dinţi şi condiţiile meteo

Care este legătura dintre durerile de dinţi şi condiţiile meteo

Care este legătura dintre durerile de dinţi şi condiţiile meteo
Sursa foto: Foto: curetoothdecay.com
de M.Z.    |    18 Mai 2012   •   10:30

Variaţiile presiunii atmosferice au o influenţă directă asupra vizitelor la dentist, potrivit unui studiu realizat la secţia de urgenţe dentare a spitalului din Innsbruck.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, care au venit la doctor în primele trei luni ale anului, iar medicii au constatat că diagnosticele au fost puse în legătură cu datele furnizate de Institutul naţional meteorologic austriac, relatează passionsante.be.

Condiţiile meteorologice influenţează diverse patologii şi simptome, cum ar fi presiunea arterială, infarctul, tulburările respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior, scrie Agerpres. Detalii ale acestui studiu au apărut în revista European Journal of Pain. Totul ţine, aşadar, de presiunea atmosferică.

Cercetătorii austrieci au observat şi o asociere clară a variaţiilor presiunii atmosferice faţă de valorile normale cu apariţia unei serii de probleme buco-dentare, îndeosebi dureri legate de carii.

"Cu cât variaţiile presiunii atmosferice sunt mai însemnate, cu atât afluenţa la urgenţă este mai mare", susţine dr. Francoise Ponchie Gardelle.

×
Subiecte în articol: dinti conditii meteo influenta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close