Antena 3 CNN Externe Care este primul pas spre împăcarea dintre Rusia şi SUA: "Aşa totul se va stabiliza"

Care este primul pas spre împăcarea dintre Rusia şi SUA: "Aşa totul se va stabiliza"

Care este primul pas spre împăcarea dintre Rusia şi SUA: "Aşa totul se va stabiliza"
de O.P.    |    13 Noi 2014   •   11:46

Statele Unite ale Americii trebuie să facă primul pas pentru a îmbunătăți relațiile ruso-americane, a declarat joi premierul rus Dmitri Medvedev, subliniind că Moscova așteaptă de la Washington ridicarea sancțiunilor și revenirea la negocieri normale, relatează TASS.

'Pentru a depăși problemele existente, trebuie doar să se renunțe la sancțiuni, relațiile să treacă într-o dimensiune de lucru și să ne întoarcem la negocieri normale, productive — totul se va stabiliza atunci', a afirmat primul ministru rus, într-o declarație de presă făcută în cadrul summitului ASEAN din Myanmar.

El nu a putut spune când s-ar putea întâmpla aceasta. "Nu depinde de noi, pentru că nu noi suntem cei care au instituit sancțiunile", a afirmat Medvedev, menționând că 'sancțiunile sunt un instrument cu dublu tăiș'.

Măsurile de răspuns ale Rusiei la sancțiunile occidentale ar putea fi ridicate înainte de termen sau prelungite, dar anularea lor se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, a adăugat șeful executivului rus, recunoscând că sancțiunile au generat inconveniente de ambele părți.

Medvedev a mai spus că regretă faptul că SUA, în loc să combată împreună cu Rusia amenințările comune, au preferat sancțiunile. 'Sper că această perioadă în relațiile internaționale, în relațiile noastre cu Europa și SUA, va fi depășită', a spus Medvedev. Enumerând provocările la adresa comunității internaționale, premierul rus a menționat instabilitatea piețelor financiare, gruparea jihadistă Statul Islamic, virusul Ebola etc, dar nu a făcut nicio referire la criza din Ucraina, în care Rusiei i se atribuie un rol major și pentru care de fapt a și fost sancționată de către Occident și SUA.

'Mingea, cum se spune, este în terenul lor (al SUA), ele trebuie să ia deciziile corespunzătoare', a remarcat el, adăugând că 'lumea este astfel construită încât toate sancțiunile iau sfârșit mai devreme sau mai târziu', iar relațiile revin la nivelul de la început, cel puțin.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close