Antena 3 Externe Care sunt cele mai puternice trei armate din lume

Care sunt cele mai puternice trei armate din lume

de G.S.    |    04 Oct 2015   •   15:14
Care sunt cele mai puternice trei armate din lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Analiştii de la Credit Suisse au realizat o analiză a celor mai puternice forţe armate din lume, în funcţie de capabilităţi şi eficienţă. Conform acestei analize, cele mai puternice state, când vine vorba de forţe armate, sunt Statele Unite, Rusia şi China. 

 
Armatele au fost evaluate în funcţie de şase aspecte: numărul total al forţelor, numărul vehiculelor armate, avioane, elicoptere, submarine şi nave. În plus, analiştii au luat în considerare şi cheltuielile cu armata
 
Superioritatea americană se datorează, în mare parte, bugetului alocat pentru armată: în 2014, cheltuielile cu apărarea au însemnat 610 miliarde de  dolari. 
 
Cifra este mai mare decât bugetele tuturor celorlalte, adunate. 
 
Simultan, Rusia şi China au demonstrat eficienţă în cheltuieli. 
 
"Bazându-ne strict pe partea de forţe armate, Statele Unite sunt depăşite de China. În plus, Rusia are mult mai multe rachete balistice intercontinentale şi o tehnică mult mai avansată în materie de arme mici şi tancuri", a explicat un expert militar, citat de Sputnik.
 
Dar este dificil să faci competiţie unei ţări cu un buget pentru apărare care depăşeşte toate celelalte zece bugete care îl urmează. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close