Antena 3 CNN Externe Cargou olandez, atacat de piraţi în largul coastelor Tanzaniei

Cargou olandez, atacat de piraţi în largul coastelor Tanzaniei

Cargou olandez, atacat de piraţi în largul coastelor Tanzaniei
07 Dec 2008   •   23:48

Piraţi dotaţi cu armament greu au atacat, sâmbătă, un cargou olandez, în largul coastelor Tanzaniei, provocând un incendiu la bord, dar nereuşind să captureze nava, a anunţat, duminică, Biroul Maritim Internaţional (BMI), citat de AFP.
"Piraţii, aparent somalezi, au deschis focul cu arme automate şi cu un lansator de grenade asupra unei nave olandeze", având 19 membri ai echipajului la bord, a declarat Noel Choong, reprezentant al centrului BMI de la Kuala Lumpur.
"Nava a luat foc, dar căpitanul a reuşit să efectueze manevre de evitare, pentru a împiedica preluarea navei. Aceasta a suferit avarii, dar a reuşit să-şi continue călătoria", a adăugat sursa.
Choong spune că vasul naviga sub pavilion Hong Kong şi a fost luat cu asalt de piraţii de la bordul a două vedete rapide. Atacul a avut loc la 450 de mile marine est de Dar Es Salaam (Tanzania) şi 350 de mile marine vest de Seychelles.
"Atacurile piraţilor au loc într-o zonă care se extinde la sud de ţărmurile Somaliei, iar acesta nu este un semn bun. Piraţii devin tot mai îndrăzneţi şi mai periculoşi şi deschid focul fără discriminare, cu arme automate sau cu grenade", a încheiat Choong.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tanzania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close