Antena 3 Externe Carles Puigdemont a fost eliberat din închisoare pe cauțiune

Carles Puigdemont a fost eliberat din închisoare pe cauțiune

06 Apr 2018   •   15:53
Carles Puigdemont a fost eliberat din închisoare pe cauțiune

Carles Puigdemont a fost eliberat din închisoare pe cauțiune, vineri, de autoritățile germane.

Înainte de a fi eliberat, fostul lider separatist catalan a postat un mesaj pe Twitter din închisoarea germană pe care urmează să o părăsească şi le-a cerut susţinătorilor săi să nu cedeze, transmite vineri dpa. 

"Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm", a scris Puigdemont în catalană. 

Biroul său de presă a anunţat că la ora locală 18:00 (16:00 GMT) Puigdemont va susţine o conferinţă de presă la primăria oraşului Neumuenster, unde a fost deţinut în aşteptarea unei decizii cu privire la extrădarea sa către Spania sub acuzaţiile de rebeliune şi deturnare de fonduri publice. 

O instanţă din landul german Schleswig Holstein a respins joi acuzaţia de rebeliune din cererea de extrădare formulată de autorităţile spaniole împotriva lui Carles Puigdemont şi a decis că fostul lider catalan poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, până când se va lua o decizie privind extrădarea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close