Antena 3 CNN Externe Carmen Avram a revenit din Japonia

Carmen Avram a revenit din Japonia

Carmen Avram a revenit din Japonia
15 Mar 2011   •   15:55

Trimisul special Antena 3 în Japonia, Carmen Avram, a revenit azi-noapte în ţară. Ea a relatat din Tokio despre efectele celui mai distrugător cutremur care a afectat Japonia: localităţi eradicate de pe faţa pământului, mii de morţi, mii de dispăruţi, zeci de mii de oameni la care salvatorii nu pot ajunge şi pagube materiale imense. La toate acestea se adaugă exploziile reactorului nuclear de la Fukushima şi scurgerile radioactive care pot avea consecinţe mult mai grave decât ale cutremurului şi tsunamiului.

Contactată de Antena3.ro, Carmen Avram a detaliat măsurile luate de guvernul nipon pentru a proteja populaţia împotriva radiaţiilor prin trimiterea de medici specialişti în zonele afectate, distribuirea către populaţie de pastile de iod,  îndemnul de a purta măşti şi haine cu mânecă lungă, de a ţine geamurile închise şi a nu sta în ploaie. 

Corespondetul Antena 3 a precizat că “eu nu m-am aflat niciun moment în pericol de a fi contaminată cu radiaţii. Am părăsit oraşul Tokio luni dimineaţa, în momentul în care a fost semnalat acest posibil risc şi conducerea Antena 3 a decis revenirea mea de urgenţă în ţară.”

Antena 3 şi Antena3.ro vor continua să vă ţină la curent cu evoluţia situaţiei din Japonia. În acest moment, accidentul nuclear de la Fukushima este cotat la nivel 6 de gravitate, la doar un pas de Cernobîl care a atins nivelul 7.

×
Subiecte în articol: carmen avram japonia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close