Antena 3 CNN Externe Opt persoane, împuşcate mortal în mai multe saloane de masaj din Georgia, SUA. Poliţia a reţinut un suspect

Opt persoane, împuşcate mortal în mai multe saloane de masaj din Georgia, SUA. Poliţia a reţinut un suspect

Mai multe crime au avut loc, noaptea trecută, în atacuri multiple asupra unor saloane de masaj din Georgia, SUA.

Opt persoane, împuşcate mortal în mai multe saloane de masaj din Georgia, SUA. Poliţia a reţinut un suspect
Sursa foto: CNN
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   09:57

Opt persoane, printre care șase femei de origine asiatică, au fost ucise prin împuşcare în trei saloane de masaj din statul american.

Potrivit poliţiei, patru persoane au fost ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta.

Alte patru victime au murit împuşcate la alte două SPA-uri din oraș.

Oficialii au declarat că un bărbat de 21 de ani a fost arestat și este suspect în toate cele trei atacuri. El a fost identificat drept Robert Aaron Long, 21, din Woodstock, Georgia (foto miniatură).

"Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, vehiculul suspectului din Cherokee County a fost localizat în zonă la momentul împuşcăturilor de pe Piedmont Road (în Atlanta, n.r.)

Aceste imagini, împreună cu alte probe văzute de anchetatori, indică drept foarte probabil că suspectul este acelaşi din cazul crimelor din Cherokee County, care a fost reţinut", a precizat poliţia din Atlanta.

Principalul suspect, arestat la câteva sute de kilometri de locul crimelor

Long a fost arestat în cursul dimineţii de mieruri, la ora 2.30, ora României, în Crisp County, la aproximativ 150 de mile (240 de kilometri) de Atlanta.

Potrivit informţiilor comunicate de autorităţi, maşina suspectului a fost identificată de patrula de poliţie pe autostrada interstatală 75. Poliţiştii au reuşit să imobilizeze vehiculul după manevre în trafic iar suspectul a fost reţinut fără incidente şi încarcerat în arestul din Crisp County.

Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Primul atac s-a petrecut marţi, în jurul orei locale 17:00 (ora 23 la Bucureşti), la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee.

Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, căpitanul Jay Baker, a declarat că două persoane au murit la fața locului și trei au fost duse la spital. Dintre acestea din urmă, două au încetat din viaţă.

Victime asiatice, vizate de ucigaş în alte două SPA-uri

Victimele sunt două femei asiatice, o femeie albă și un bărbat alb.

O oră mai târziu, poliția a fost chemată la ceea ce iniţial a fost catalogat drept "jaf în curs de desfăşurare" la Gold Spa din nord-estul metropolei Atlanta.

La sosire, ofițerii de poliţie au localizat trei femei decedate în interior. În timp ce investigau cazul, ofițerii au fost chemați la un SPA de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împușcată.

Șeful poliției din Atlanta, Rodney Bryant, a precizat că victimele erau asiatice.

Există suspiciuni privind o posibilă motivaţie rasială pentru aceste crime.

Într-un discurs de săptămâna trecută, președintele Joe Biden a condamnat "crimele împotriva americanilor asiatici care au fost atacați, hărțuiți, învinovățiți și scoși țapi ispășitori".

Compentariile preşedintelui vin pe fondul curentului de opine alimentat de fake news, conform căruia persoanele de origine asiatică ar fi responsabile de răspândirea coronavirusului.

×
Subiecte în articol: crime atlanta femei asiatice
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close