Antena 3 Externe Carte despre atrocităţile comise de ruşi în al Doilea Război Mondial

Carte despre atrocităţile comise de ruşi în al Doilea Război Mondial

28 Feb 2010   •   22:03
Carte despre atrocităţile comise de ruşi în al Doilea Război Mondial
Sursa foto: razboi

Atrocităţile celui de-al Doilea Război Mondial au fost aduse în atenţia opiniei publice de o femeie din Germania în vârstă de 80 de ani. Gabriele Koepp a lansat o carte în care descrie cu lux de amănunte momentele groaznice prin care a trecut în acea perioadă, inclusiv violurile la care au supus-o soldaţii ruşi.

Cartea se numeşte "Why Did I Have To Be A Girl" (De ce m-am născut femeie?) şi este prima lucrare referitoare la atrocităţile comise de Armata Roşie al cărei autor îşi foloseşte numele real.

Autoarea cărţii, Gabriele Koepp, susţine că rememorarea acelor vremuri nu a fost deloc uşoară şi că este bântuită de amintirile neplăcute şi acum, la bătrâneţe. ?Eram doar o fetiţă la acea vreme. Nu mi-a fost deloc uşor să scriu această carte, dar nu am avut de ales?, a declarat femeia, potrivit The Telegraph.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, peste 2 milioane de femei şi adolescente de origine germană au fost violate de soldaţii ruşi. Actele de cruzine au fost privite de ruşii conduşi de Josef Stalin ca simple ?victime ale războiului?.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close