Antena 3 CNN Externe Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet, în urma unui bombardament israelian

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet, în urma unui bombardament israelian

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet, în urma unui bombardament israelian
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Noi 2012   •   10:13

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sâmbătă dimineaţa în urma unui bombardament israelian, a anunţat Guvernul Hamas, relatează AFP.
   
O altă lovitură aeriană a distrus casa unui oficial Hamas, în tabăra de refugiaţi de la Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, rănind cel puţin 35 de persoane, au anunţat surse medicale.
   
"Cartierul general al Cabinetului a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniază că îşi menţine poziţia şi se află alături de poporul său", a anunţat Guvernul într-un comunicat, în a patra zi a ofensivei "Pilon de Apărare" lansată de către Israel.
   
Clădirea, situată în cartierul Nasser din oraşul Gaza, este distrusă aproape complet, potrivit unor martori şi oficiali din cadrul Hamas.
   
"Cartierul general a fost distrus complet, iar case din vecinătate au fost avariate în urma bombardamentului barbar al Israelului", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul mişcării islamiste palestinene.
   
Armata israeliană "a vizat cartierul general (al şefului Guvernului Hamas) Ismail Haniyeh, la Gaza", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.
   
"În ultimele şase ore, armata israeiană a vizat 85 de noi ţinte teroriste", a precizat armata într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter.   

Vineri dimineaţa, Haniyeh şi mai mulţi membri ai Cabinetului său s-au reunit în faţa acestei clădiri pentru a-l primi pe premierul egipteam Hisham Qandil, în cursul unui scurte vizite la Gaza.
   
În tabăra de refugiaţi de la Jabalia, o lovitură israeliană a vizat casa ministrului de Interne Ibrahim Salah, potrivit lui Adham Abu Selmiya, un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare. Echipe de salvatori căutau în continuare eventuale victime printre ruinele casei, a adăugat el.
   
Această nouă lovitură a avut loc după ce armata israeliană a continuat raidurile sângeroase, vineri, şi după ce rachete lansate din Fâşia Gaza au vizat Tel Aviv şi, pentru prima dată, Ierusalimul.
   
În total, aproximativ 30 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 280 răniţi, în decurs de trei zile, a anunţat vineri seara un purtător de cuvânt al serviciilor de sănătate Hamas. Trei israelieni au fost ucişi joi, în urma unui tir cu rachetă lansat asupra sudului Israelului de pe teritoriul Fâşiei Gaza.
   
În faţa persistenţei tirurilor de rachete, Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de rezervişti din cadrul armatei, la finalul unei reuniuni, la Tel Aviv, a Cabinetului de Securitate, prezidat de către premierul Benjamin Netanyahu, potrivit televiziunii.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close