Antena 3 CNN Externe Casa Albă a respins noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor privind datoria SUA

Casa Albă a respins noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor privind datoria SUA

Casa Albă a respins noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor privind datoria SUA
de M.T.    |    15 Oct 2013   •   19:30

Casa Albă a respins, marţi, noul plan al republicanilor din Camera Reprezentanţilor, care prevedea ridicarea in extremis a plafonului datoriei SUA,  considerându-l o cerere de „răscumpărare”, informează AFP, citată de Agerpres.

Cu două zile înainte de expirarea termenului privind o posibilă intrare în incapacitate de plată a SUA, preşedinţia americană a anunţat că preferă planul elaborat de liderii democraţilor şi republicanilor din Senat.

„Preşedintele Barack Obama a spus şi a repetat că membrii Congresului nu au de ce să ceară răscumpărarea pentru a-şi asuma responsabilităţile fundamentale pe care le au de a vota un buget şi de a plăti facturile ţării”, a precizat Amy Brundage, purtător de cuvânt al executivului democrat, remarcând că „din păcate, asta face ultima propunere a republicanilor din Cameră”.

În Senat, liderul democraţilor, Harry Reid, a reafirmat marţi că „negocieri productive continuă cu liderul republicanilor”.

„Sunt încrezător asupra faptului că vom ajunge la un acord complet în această săptămână, la timp pentru a evita o incapacitate de plată”, a spus Reid.

La rândul său, Casa Albă a anunţat că Obama se va întâlni de la ora locală 15.15 (19.15 GMT) cu liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor.

O reuniune cu toţi liderii din Congres, prevăzută în ajun, a fost amânată sine die.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close