Antena 3 CNN Externe Casa Albă: Dosarul teroristului de Crăciun ?îi va şoca? pe americani

Casa Albă: Dosarul teroristului de Crăciun ?îi va şoca? pe americani

Casa Albă: Dosarul teroristului de Crăciun ?îi va şoca? pe americani
Sursa foto: obama
08 Ian 2010   •   01:35

Casa Albă i-a avertizat pe americani să se pregătească pentru un "anumit şoc ", joi, când va publica primele probe despre eşecurile serviciilor de informaţii expuse de atacul de Crăciun asupra unui avion de linie american.
Noile detalii despre atentatul eşuat cu bombă vor veni după anunţul că teroristul s-a întâlnit cu un cleric musulman radical pe care Washington îl acuză de instigare la terorism.
Preşedintele american Barack Obama, care s-a plâns de un dezastru al serviciilor de informaţii, va face unele declaraţii, iar consilierul său pe securitate James Jones a pregătit opinia publică avertizând americanii să se pregătească pentru un şoc când vor citi despre eşecurile operaţiunilor de informaţii menite a-i proteja.
Obama "este pe drept şi corect alarmat că aceste lucruri erau disponibile, bucăţi de informaţii erau disponibile, comportamente previzibile erau disponibile, şi nu s-a acţionat," arăta Jones .
Făcând referire şi la atacul de la baza militară Fort Hood, Texas, din noiembrie, în care un psihiatru militar musulman a ucis 13 persoane, oficialul declara că informaţiile au fost deja ratate de două ori.
Liderul american a ordonat deja o modificare a măsurilor de securitate, urmare a ultimelor evenimente.
În cadrul unei declaraţii de presă, joi seară, Obama a subliniat că SUA nu a reuşit să "coreleze şi să înţeleagă" informaţia pe care o avea despre atacul cu bombă de Crăciun asupra avionului.
El a amintit că a cerut o reactualizare imediată a listei cu suspecţii de terorism. De asemenea, sublinia că nu a fost greşeala unui singur individ, ci un "eşec sistemic" al tuturor agenţiilor, mai ales că guvernul SUA avea informaţie relevantă "împrăştiată în sistem" că teroristul pregăteşte un atac.
Liderul american a declarat că în cele din urmă era responsabilitatea sa să păzească America şi a anunţat schimbări profunde în securitatea SUA.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close