Antena 3 CNN Externe Casa Albă îşi retrage declaraţiile despre alegerile prezidenţiale din Iran

Casa Albă îşi retrage declaraţiile despre alegerile prezidenţiale din Iran

Casa Albă îşi retrage declaraţiile despre alegerile prezidenţiale din Iran
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
06 Aug 2009   •   01:42

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a declarat că a greşit când l-a numit pe Mahmoud Ahmadinejad liderul ales al Iranului şi că Washington va lăsa poporul iranian să decidă dacă alegerile au fost corecte.
"Lăsaţi-mă să corectez puţin ce am spus ieri. Am afirmat că domnul Ahmadinejad este liderul ales al Iranului. Aş spune că nu eu sunt cel care trebuie să judece acest lucru?, aprecia Gibbs.
"A fost învestit. Acesta este un adevăr. Dacă alegerile au fost corecte, evident că poporul iranian are întrebări referitoare la acest lucru, şi îi vom lăsa pe ei să decidă."
Mahmoud Ahmadinejad a depus jurământul ca preşedinte al Iranului, miercuri, în cadrul unei ceremonii boicotată de liderii reformişti şi parlamentari şi marcată de proteste de stradă.
Obama şi liderii din Franţa, Marea Britanie, Italia şi Germania au decis să nu îl felicite pe Ahmadinejad pentru realegerea sa.
Viyibil iritat, Ahmadinejad a adoptat un ton sfidător. ?Am auzit că unii din liderii occidentali au decis să recunoască, dar să nu felicite noul guvern," declara Ahmadinejad în discursul din faţa Parlamentului. ?Naţiunea iraniană nu preţuieşte nici privirile duşmănoase şi ameninţările, dar nici zâmbetele şi felicitările."
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close