Antena 3 CNN Externe Casa Albă nu exclude nicio ipoteză pentru îndepărtarea lui Bashar al-Assad de la putere

Casa Albă nu exclude nicio ipoteză pentru îndepărtarea lui Bashar al-Assad de la putere

Casa Albă nu exclude nicio ipoteză pentru îndepărtarea lui Bashar al-Assad de la putere
Sursa foto: Foto: whitehouse.gov
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   13:15

Statele Unite nu exclud nicio ipoteză în ceea ce priveşte îndepărtarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad de la putere, în contextul apariţiei unor zvonuri cu privire la instituirea unei zone de interdicţie aeriană.

"Preşedintele şi echipa sa nu exclud nici o ipoteză. Încercăm să găsim, împreună cu toţi partenerii şi cu poporul sirian, o soluţie pentru o tranziţie politică" în Siria, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, potrivit AFP.

Oficialul nu s-a referit în mod explicit la instituirea unei zone de interdicţie aeriană şi a subliniat că abordarea actuală a SUA, care constă în acordarea de sprijin non-militar rebelilor şi punerea în aplicare a unor sancţiuni economice, exercită presiuni asupra regimului al-Assad.

"Analizăm toate opţiunile posible şi vom continua să facem acest lucru", a adăugat el.

Secretarul de Stat american Hillary Clinton s-a referit sâmbătă, în Turcia, la o "accelerare" a sfârşitului regimului sirian.

La Pentagon, purtătorul de cuvânt George Little a dat la rândul său asigurări că armata americană a "constatat o intensificare îngrijorătoare şi odioasă a atacurilor aeriene" din partea armatei siriene.

Pentru prima dată de la începutul rebeliunii, în urmă cu 17 luni, rebelii sirieni au afirmat luni că au doborât un avion de luptă de tip MiG-23 în estul Siriei.

Criza din Siria s-a soldat cu peste 21.000 de morţi în 17 luni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie.



×
Subiecte în articol: Casa Alba Bashar al-Assad
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close