Antena 3 CNN Externe Casa Albă: Testele cu rachetă efectuate de Iran sunt "acte provocatoare?

Casa Albă: Testele cu rachetă efectuate de Iran sunt "acte provocatoare?

Casa Albă: Testele cu rachetă efectuate de Iran sunt  "acte provocatoare?
Sursa foto: racheta
28 Sep 2009   •   22:35

Autorităţile americane au clasificat drept ?acte provocatoare? testele cu rachetă efectuate de Iran. Robert Gibbs, citat de AFP, susţine că testele demonstrează "atitudinea provocatoare pe care Iranul a adoptat-o pe scena politică intenaţională de câţiva ani".

În plus, Casa Albă a solicitat ca inspectorii internaţionali să aibă acces imediat la cea de-a doua uzină iraniană de îmbogăţire a uraniului, de la Qom.

Iran a efectuat tiruri cu rachete cu rază scurtă de acţiune, după ce Gărzile Revoluţionare au început duminică exerciţii militare menite a întări capacitatea de apărare antiaeriană a republicii islamice.

Tirurile de rachete, sub numele Marele Profet IV, au loc pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul pe tema controversatului program nuclear iranian, după ce republica islamică a recunoscut săptămâna trecută că ridică o a doua fabrică de îmbogăţire a uraniului.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a demarat o rudă intensivă de discuţii telefonice pentru a cere guvernelor occidentale să adopte o poziţie fermă contra Iranului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Casa Alba
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close