Antena 3 CNN Externe Casa Albă: Trebuie să fim foarte atenţi în Siria, nu este Irak sau Afganistan

Casa Albă: Trebuie să fim foarte atenţi în Siria, nu este Irak sau Afganistan

Casa Albă: Trebuie să fim foarte atenţi în Siria, nu este Irak sau Afganistan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    08 Sep 2013   •   18:48
Secretarul general al Casei Albe a recunoscut că atacurile americane în Siria ar putea conduce la riscul "de a se vedea antrenaţi în mijlocul unui război civil", ca şi la cel al unor represalii, relatează AFP, conform Mediafax.
Riscurile de atacuri "sunt multiple" a recunoscut duminică Denis McDonough pentru CNN, unul dintre numeroasele platouri în care a fost prezent duminică, între care cel "de a ne vedea antrenaţi în mijlocul unui război civil în curs". 
"Trebuie să fim foarte atenţi, să fim precişi în alegerea ţintelor, limitaţi în angajament tocmai pentru a nu ne vedea antrenaţi în interior", a adăugat el, reiterând caracterul "limitat" al atacurilor avute în vedere. "Nu este Irak sau Afganistan, nu este Libia".
Reafirmând că nu vor exista "trupe la sol", el a refuzat totuşi să răspundă la o întrebare privind eventuala mobilizare a piloţilor de avioane.
"Există, de asemenea, este evident, un risc de reacţie şi de represalii împotriva prietenilor noştri. Noi ne pregătim pentru orice eventualitate şi suntem pregătiţi", a adăugat el.
McDonough a salutat susţinerea adusă de "numeroase ţări, care ne sunt aproape". 
Uniunea Europeană susţine că "Guvernul sirian trebuie făcut responsabil. Nu mai este necesar să se dezbată dacă (atacul cu arme chimice din 21 august) a avut loc sau nu, este important", a adăugat el. 
El a refuzat însă să precizeze dacă vreo ţară a promis susţinere în echipamente sau trupe, sugerând că nu este cazul pentru aşa ceva "în acest stadiu".
Secretarul general a afirmat pentru postul de televiziune Fox că este "prea devreme pentru a ajunge la o concluzie" privind numărul vocilor din Congres în favoarea intervenţiei. "Am vorbit cu zeci de aleşi în această săptămână (...) Nu intenţionăm să pierdem votul", a adăugat el. 
Problema ridicată în Congres, care urmează să fie dezbătută începând de săptămâna viitoare, este dacă Statele Unite trebuie să "răspundă" la acest atac chimic "oribil", a afirmat el. 
"Riscurile unei lipse de acţiune sunt mai mari decât cele ale acţiunii", a adăugat el.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close