Antena 3 Externe Casa în care a fost ucis Bin Laden, supravegheată de CIA cu un avion invizibil pe radar

Casa în care a fost ucis Bin Laden, supravegheată de CIA cu un avion invizibil pe radar

de Antena3.ro    |    18 Mai 2011   •   12:56
Casa în care a fost ucis Bin Laden, supravegheată de CIA cu un avion invizibil pe radar
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images

Casa din Pakistan în care a fost omorât Osama Bin Laden era supravegheată de către CIA începând cu câteva luni înainte, cu un nou tip de avion fără pilot şi invizibil pe radar, relatează Mediafax.

Avionul le permitea celor de la CIA să poată acţiona în pofida interdicţiilor impuse de pakistanezi faţă de alte tipuri de avioane fără pilot, precum Predator su Reaper. Noul tip de avion a fost folosit şi în noaptea raidului în care a fost ucis Bin Laden, furnizând imaginile pe care le urmărea Barack Obama şi ehipa sa pentru securitate naţională.

Agenţia a apelat la aparatul de zbor respectiv deoarece dorea să poată vedea cât mai multe din lucrurile care se întâmplau în casa respectivă şi alte platforme nu permiteau acest lucru. În monitorizare s-a recurs şi la sateliţi, echipament de interceptare audio şi o echipă de agenţi CIA care îşi aveau baza într-o casă din localitatea respectivă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close