Antena 3 CNN Externe CASA SPIONILOR, scoasă la vânzare în New Jersey

CASA SPIONILOR, scoasă la vânzare în New Jersey

CASA SPIONILOR, scoasă la vânzare în New Jersey
Sursa foto: Foto: AFP
17 Apr 2013   •   15:14

Serviciul US Marshals a scos la vânzare o casă din New Jersey, care a aparţinut în trecut unui cuplu de spioni ruşi, arestaţi de FBI în anul 2010.

Cunoscuţi sub numele conspirative Richard şi Cynthia Murphy, cei doi spioni trăiau alături de copiii lor în această casă din orăşelul Montclair. Respectiva locuinţă are un preţ de piaţă cotat la 444.900 de dolari.

"Construită în 1950, cu o cu o suprafaţă de 550 mp, casa are patru dormitoare, o baie completă şi un duş, o bucătărie recent renovată, un garaj şi un subsol care necesită amenajări", se arată într-un comunicat oficial al autorităţilor.

Cei doi spioni, identificaţi cu numele lor reale Vladimir şi Lydia Guryev, trăiau o viaţă aparent normală, fără a ridica suspiciuni vecinilor. Conform anchetatorilor, familia Guryev făcea parte dintr-o reţea amplă de spionaj şi colecta informaţii pentru serviciile secrete ruse.

Cuplul a fost arestat împreună cu alţi opt suspecţi într-o operaţiune a FBI, desfăşurată în iunie 2010. Toţi cei reţinuti şi-au admis vina, recunoscând că au intrat în SUA fără să declare că sunt agenţi ai unui guvern străin.

Toate proprietăţile acestora au fost confiscate şi au fost deportaţi în Rusia, în schimbul a patru agenţi, condamnaţi de Moscova pentru spionaj în favoarea Vestului.

×
Subiecte în articol: FBI spioni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close