Antena 3 CNN Externe Casă vandalizată în Ungaria: "Român împuţit! Nu ţi-a fost îndeajuns Ardealul?"

Casă vandalizată în Ungaria: "Român împuţit! Nu ţi-a fost îndeajuns Ardealul?"

Casă vandalizată în Ungaria: "Român împuţit! Nu ţi-a fost îndeajuns Ardealul?"
Sursa foto: Ungaria
26 Oct 2009   •   14:33

Mai multe familii de români din localitatea Battoya din Ungaria au fost ameninţate de un grup de maghiari. Omul de afaceri arădean Marin Crişan a povestit jurnaliştilor de la Click cum locuinţa sa din Ungaria a fost vandalizată.

Românul susţine că a găsit o scrisoare de ameninţare în cutia de scrisori: ?Tu, român împuţit! Nu ţi-a fost îndeajunsă partea Ardealului? Ai ocupat şi mica noastră bucată de pământ. Noi nu ne vom putea odihni atât timp cât în Carpaţi vor mai trăi români. Semnat: un grup de maghiari?.

Biletul de ameninţare a fost redactat în limba maghiară şi făcea referire la tratatul de la Trianon. Românul nu poate să explice cum a ajuns ţinta ungurilor extremişti, mai ales că se înţelegea bine cu vecinii lui.

Bărbatul a contactat Consulatul României din Ungaria, iar oficialii au promis că vor investiga cazul. Marin Crişan susţine că nu este singurul român din Ungaria care se confruntă cu astfel de probleme. Potrivit acestuia, alte patru familii de români au fost ameninţate de unguri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: casa roman Ungaria România
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close