Antena 3 CNN Externe Căsătoria între persoane de acelaşi sex, aprobată în statul New York

Căsătoria între persoane de acelaşi sex, aprobată în statul New York

Căsătoria între persoane de acelaşi sex, aprobată în statul New York
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Iun 2011   •   11:09

În urma unui vot istoric, senatul statului New York a aprobat, vineri, legea care recunoaşte dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex, informează AFP.
   
Proiectul de lege, adoptat vineri în Senat cu 33 de voturi pentru şi 29 împotrivă, a fost aprobat de patru ori în Adunarea legislativă a statului New York, însă a fost respins de fiecare dată în Senat.
   
Legea, amendată de senatorii republicani în ultimele zile, prevede o serie de excepţii de ordin religios şi mai trebuie aprobată în noua versiune şi de Adunarea cu majoritate democrată, ulterior urmând să fie promulgată de guvernatorul Andrew Cuomo.
   
Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex urmează să aibă loc în termen de câteva săptămâni.
   
Rezultatul votului a fost întâmpinat cu explozii de bucurie în cartierele cu populaţie homosexuală numeroasă, în special în Greenwich Village, unde zeci de militanţi au ieşit în stradă vineri seară.
   
Senatul statului s-a reunit începând de marţi în sesiune extraordinară, pentru a analiza textul aprobat săptămâna trecută de Adunare şi pentru a introduce propriile amendamente, care se referă în principal la excepţii de ordin religios.
   
Zeci de manifestanţi, susţinători sau adversari ai proiectului, şi-au instalat de mai mult de o săptămână tabere în faţa sediului Senatului - care se află la Albany, la peste 200 de kilometri nord de New York.
   
Statul New York a devenit cel de-al şaselea stat federal american care recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
   

 


×
Subiecte în articol: casatorii gay New York Senat lege SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close