Antena 3 CNN Externe Castelul Monte-Cristo este o RUINĂ! "Raiul" lui Alexandre Dumas are nevoie de cel puţin 1 milion de euro pentru renovări

Castelul Monte-Cristo este o RUINĂ! "Raiul" lui Alexandre Dumas are nevoie de cel puţin 1 milion de euro pentru renovări

Castelul Monte-Cristo este o RUINĂ! "Raiul" lui Alexandre Dumas are nevoie de cel puţin 1 milion de euro pentru renovări
09 Mar 2015   •   17:21

Castelul lui Monte-Cristo, reşedinţa pe care scriitorul Alexandre Dumas o numea "un adevărat Rai pe Pământ", are nevoie urgentă de reparaţii, iar costurile sunt estimate să depăşească un milion de euro.

Lăsat mult timp în paragină, palatul, pe care celebrul autor l-a numit după unul dintre cele mai cunoscute sale romane, "Contele de Monte-Cristo", a avut de suferit extrem de mult de-a lungul timpului.

Clădirea, construită în anul 1844, are nevoie imediată de refacerea sistemului de canalizare. De asemenea, toate ferestrele şi uşile trebuie înlocuite urgent.

"Este imperativ necesar să salvăm această bijuterie arhitecturală pentru a se bucura de ea şi generaţiile următoare. Pur şi simplu nu putem lăsa să devină o victimă a timpului", spune directorul castelului, Frédérique Lurol.


Din păcate, problemele nu se termină aici. O altă clădire, de pe acelaşi domeniu, cunoscută sub denumirea de Château D'If, este şi ea într-o stare acută de degradare.

Autorităţile locale sunt disperate să găsească resurse financiare pentru consolidarea celor palate. Pentru a beneficia de sprijinul Fundaţiei Naţionale de Patrimoniu, edilii locali trebuie să acumuleze prin resurse proprii minim 5% din valoarea totală a costurilor necesare renovării.
Până acum, s-au strâns doar 3000 de euro.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close